Поділитись:

Нардеп від Луцька Палиця розповів, чому не ходить у Раду

Вівторок, 30 квітня 2024, 11:00
Нардеп від Луцька Палиця розповів, чому не ходить у Раду

У розпал війни сесійна зала Верховної Ради напівпорожня. Частина народних депутатів, які мали б голосувати за важливі для країни законопроєкти, зникла. Прогули деяких вимірюються вже місяцями.

Команда журналістів Bihus.іnfo поспілкувались із депутатами-прогульниками і розпитали в них про систематичну відсутність на робочому місці. У відповідь почули цілий список трешових відмазок.

Серед них є Ігор Палиця, який пояснив свою відсутність у Верховній Раді тим, що в Раду ходить екс ОПЗЖ. При тому, що Ігор Палиця має представницький мандат від усіх лучан і повинен відстоювати їхні інтереси, а не лише послуговуватися власними. Але Палиця взагалі не з'являється в парламенті, а його слова, наведені нижче, є просто відмовкою, щоб прикрити свою безвідповідальність.

Нардеп від Луцька Палиця розповів, чому не ходить у Раду

«Який зміст того, що я буду там сидіти і на кого дивитися? Тому в мене принципова позиція. Я спілкуюся з виборцями, мій фонд багато допомагає, я не хочу бути публічним, бо ухвалив рішення закінчити з публічною політикою. За кордон я не виїжджаю з січня минулого року, перебуваю в Україні», – пояснив Палиця.

Проте з родинним бізнесом Палиці все чудово, адже рідня нардепа вже багато років живе за кордоном. Син та колишня дружина є власниками готелів на австрійських курортах. Бізнес в Україні теж розвивається – у Буковелі будують величезний аквапарк. А ще родина нардепа планує зведення нового курорту у Бистриці.

Також перестали приходити у Раду Сергій Шахов, Ярослав Дубневич, Олександр Ковальов, Степан Івахів. Є нардепи, відсутність яких можна зрозуміти: Анжеліка Лабунська, бо має проблеми зі здоров'ям; Нестор Шуфрич та Олександр Дубінський, які сидять в СІЗО; Людмила Марченко, яку теж підозрюють у хабарництві.

Нагадаємо: депутат від Волині Ігор Палиця, який 2010-го був членом фракції «Наша Україна – Народна Самооборона» і був серед тих, хто протягнув голосування за ратифікацію Харківських угод, які дозволили Чорноморському флоту рф і надалі базуватися в Севастополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів