Поділитись:

Олігарх Палиця вирішив завершити політичну карʼєру

Середа, 01 травня 2024, 11:11
Ігор Палиця
Ігор Палиця

Один з найбагатших людей України, соратник Ігоря Коломойського, народний депутат від Луцька Ігор Палиця потрапив у список нардепів-прогульників й під час розмови з журналістами заявив, що завершує публічну політичну кар'єру.

Про це йдеться у сюжеті журналістів Bihus.іnfo.

Нагадаємо, що прогули деяких нардепів вимірюються вже місяцями. Серед них є й олігарх Ігор Палиця, який виправдовував свою відсутність у Верховній Раді тим, що в Раду ходить екс ОПЗЖ. При тому, що Ігор Палиця має представницький мандат від усіх лучан і повинен відстоювати їхні інтереси, а не лише послуговуватися власними. Але Палиця взагалі не з'являється в парламенті, а його слова, наведені нижче, є просто відмовкою, щоб прикрити свою безвідповідальність.

«Який зміст того, що я буду там сидіти і на кого дивитися? Тому в мене принципова позиція. Я спілкуюся з виборцями, мій фонд багато допомагає, я не хочу бути публічним, бо ухвалив рішення закінчити з публічною політикою. За кордон я не виїжджаю з січня минулого року, перебуваю в Україні», – пояснив Палиця.

Олігарх Палиця вирішив завершити політичну карʼєру

Депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі зазначив, що вважає таке виправдання «притягнутим за вуха». Мовляв, на його думку, у Палиці є й інші вагомі причини не з'являтись у Раді, які нардеп не озвучує.

«І що більш важливе в цих словах, як на мене, так це заява про завершення Палицею кар'єри публічного політика. Звісно, він залишатиметься в політиці, але в якій іпостасі?» – резюмує Лучик.

Нагадаємо: друг і соратник Ігоря Коломойського, олігарх Ігор Палиця, який, за версією журналу Forbes Ukraine, у 2022 році посів 49-те місце у рейтингу найбагатших українців, має доволі скромну декларацію про доходи як для людини зі списку найбагатших україніців. Адже він не задекларував за цей рік ніяких доходів, не користувався власним авто і жив у квартирі, яку йому подарував батько, – такий висновок можна зробити з його декларації про доходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів