Поділитись:

Майже 550 тисяч зарплати та 150 тисяч пенсії: скільки заробляє очільник Затурцівської громади Ковальчук

Середа, 01 травня 2024, 12:31
Майже 550 тисяч зарплати та 150 тисяч пенсії: скільки заробляє очільник Затурцівської громади Ковальчук

Очільник затурцівської громади Юрій Ковальчук у 2023 році зміг заробити майже 550 тисяч гривень, отримав близько 150 тисяч пенсії й задекларував квартиру та автомобіль.

Зауважимо, що декларацію голова громади подав із запізненням і в Єдиному державному реєстрі декларацій документ з'явився аж 2 квітня.

Минулий рік для пана Юрія не був надто прибутковим. Бо ж у нього не було жодних заощаджень, великих покупок чи кредитів як в інших керманичів громад. За основним місцем роботи йому нарахували 545 555 гривень зарплати. Якщо підрахувати, то виходить, що в середньому за місяць роботи він отримував по 45,4 тисячі гривень. Окрім посадового окладу, в цю суму також входять і премії, і надбавки, й інші додаткові виплати.

Згідно з декларацією Юрія Ковальчука, торік він отримував пенсію – 145 200 гривень. В середньому, за нашими підрахунками, це близько 12,1 тисячі на місяць.

Серед майна у нього є легковий автомобіль AUDI A6 2010 року. З'явилась автівка у власності пана Юрія в березня 2021 року, а її вартість на дату набуття права, згідно з даними декларації, становила 44 651 гривню. Окрім цього, з жовтня 2003 року у нього з'явилось право часткової власності на квартиру у Луцьку. Вартість житла не вказана, проте відомо, що ділить він її з Людмилою Ковальчук, Максимом Ковальчуком та Яною Ковальчук.

У своїй декларації він також вказав й доходи дружини Людмили Ковальчук. Відповідно до документа, Людмили торік заробили 42 353 гривні. Працювала вона у магазині шпалер. Й, за нашими підрахунками, в середньому за місяць їй нараховували по 3,5 тисячі гривень. Як і в чоловіка у неї не було жодних заощаджень, майна чи цінних паперів.

Нагадаємо: Локачинський селищний голова Богдан Іус за 2023 рік задекларував лише заробітну плату, готівкові заощадження та квартиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів