Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 8 травня

Середа, 08 травня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 8 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу,  8 травня.

Про те, що у Луцькому зоопарку відвідувачів чекає сюрприз

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 8 травня 

На території Луцького зоопарку створили нову вишиту фотозону.

Про те, що через обстріли в Нововолинській громаді є перебої зі світлом та водою

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 8 травня 

У звʼязку із масовим ракетним обстрілом енергетичної системи сьогодні вранці у Нововолинській громаді спостерігаються перебої у електропостачанні та водопостачанні. 

Про те, що на Волині майже три місяці шукають 17-річну Аліну Божко 

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 8 травня 

На Волині продовжуються пошуки зниклої 17-річної Аліни Божко. До розшуків долучається чимала кількість людей. А правоохоронці роблять усе можливе, аби знайти неповнолітню дівчину.

Про головні новини Волині:

  • 4 травня у шпиталі внаслідок поранення, отриманого 29 квітня під час виконання бойового завдання, помер 39-річний Герой з Волині Олександр Гурич. У листопаді захиснику мало б виповнитися 40 років. Та, на жаль, не судилося. Прощання із Героєм відбудеться у четвер, 9 травня,у Ківерцях.
  • Підтвердили загибель 36-річного Героя Вадима Ковальчука, який понад 9 місяців вважався зниклим безвісти.  Відомо що відважний воїн загинув у липні 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Кремінна на Луганщині. У четвер, 9 травня, загиблого військового зустрічатимуть у м. Горохів.
  • Волинянин, який збирав для ворогів інформацію про Луцький військовий аеродром, проведе 12 років за ґратами. Як повідомили у СБУ, йдеться про ексвійськового, якого у 2020 році завербували спецслужби РФ.  Зловмисник вивідував інформацію про кількість і типи літаків, бойові припаси та озброєння, розміщення укриттів, розташування інженерних будівель. Дані він передавав агенту РФ – ексльотчику, завербованому ворожими спецслужбами. Останнього контррозвідники затримали в березні 2020 року на кордоні при спробі втечі. Згодом його засудили за держзраду до 14 років позбавлення волі. У квітні цього року Луцький міськрайонний суд виніс вирок і поплічнику державного зрадника.  Його засуджено до 12 років позбавлення волі.
  • У селі Цегів Луцького району на Великдень 5 травня відбулася подія, від якої холоне кров.  Нетверезий чоловік під час конфлікту кілька разів ударив у шию горловиною розбитої пляшки 61-річного знайомого, завдавши різаних ран. Фатальних наслідків удалося уникнути лише завдяки медикам. Як повідомили у прокуратурі, вирішується питання про обрання підозрюваному, який уже мав конфлікти із законом, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Про головні новини країни:

  • Російські терористичні війська здійснили чергову масовану атаку. У ніч на 8 травня були удари по об’єктах генерації та передачі електроенергії у шести областях: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано- Франківській та Вінницькій. Про це повідомило Міненерго України. У результаті російської ракетної атаки у Броварах Київської області виникла пожежа на об’єкті цивільної інфраструктури. За інформацією мера Броварів, внаслідок атаки поранення отримали дві особи − жінка 1962 р.н. та чоловік 1990 р.н. Їх госпіталізували. Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко пізніше додав, що росіяни атакували область дронами камікадзе та крилатими ракетами, зафіксовано пошкодження ліній електромереж − в одному з сіл частково відсутня електроенергія. 
  • Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив, що є влучання в регіоні у об’єкт критичної інфраструктури. Також начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що над Черкаським районом збили один "Шахед", у результаті падіння уламків пошкоджений один будинок.
  • Внаслідок ворожої ракетної атаки на Кіровоградщину в Олександрійському районі пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. За інформацією голови ОВА Андрія Райковича, травмовано дитину 8-ми років. Руйнувань попередньо зазнали 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів
  • Про влучання повідомив і голова Полтавської області Філіп Пронін. Попри вдалу роботу наших оборонців, на жаль, були влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі. Після удару ворожого БпЛА виникла пожежа.
  • Під ранок 8 травня російські окупанти атакували два об’єкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області, є влучання у Червоноградському та Стрийському районах, спалахнули пожежі. В ефірі марафону новин голова ОВА Максим Козицький уточнив, що у Стрийському районі є влучання по газовій інфраструктурі, а у Червоноградському − по теплогенеруючій станції.
  • Вночі 8 травня російські війська обстріляли Білозерку Херсонської області. За інформацією голови ОВА Олександра Прокудіна, внаслідок ворожих ударів у власному будинку загинула жінка 1959 року народження. Ще троє людей – поранені. Також росіяни зранку, 8 травня, обстріляли вокзал у Херсоні, на щастя, без постраждалих.
  • Уночі 8 травня російські окупанти атакували Запоріжжя − поцілили по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури, також пошкоджена пожежна частина. За інформацією голови ОВА Івана Федорова, минулося без жертв.
  • 8 травня вдень російські військові вдарили по території освітньої установи в Харкові. За інформацією голови ОВА Олега Синєгубова, внаслідок атаки постраждали 5 людей, серед них діти 12, 13 та 15 років, а також чоловік 55 років та жінка 80 років. Згодом мер міста Ігор Терехов написав, влучання було у територію стадіону, де гуляли діти. Стан одного з постраждалих дітей важкий. За інформацією харківського ЗМІ Ґвара Медіа, поранені внаслідок російського удару діти грали в футбол на майданчику біля школи під час влучання. Двоє в тяжкому стані. Зафіксовано уражені легені, травматична ампутація стопи і травма голови.
  • Відомому українському олігарху слідчі поліції оголосили підозру в замовленні умисного вбивства. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора та Нацполіції. На опублікованому правоохоронцями фото  – бізнесмен Ігор Коломойський, який є другом і партнером ще одного олігарха Ігоря Палиці. За даними слідства, у серпні 2003 року у середмісті Феодосії четверо чоловіків жорстоко побили та поранили ножем адвоката. Життя потерпілого вдалось врятувати лікарям. Тоді правоохоронці затримали виконавців замовного вбивства. Тепер же поліція встановила беззаперечні докази, що підтверджують особу і замовника. То ж встановлено, що бізнесмен, який з вересня 2023 року знаходиться під вартою за підозрою у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, ще у 2003 році замовив вбивство адвоката.  Мотив: помста юристові за відмову співпрацювати в незаконній оборудці. 
  • Верховна Рада на засіданні 8 травня проголосувала за продовження терміну дії воєнного стану і загальної мобілізації на всій території України. Відповідні укази президента № 11234 та № 11235 затвердили 339 та 336 голосами відповідно. Воєнний стан і загальну мобілізацію продовжили на 90 днів — до 11 серпня 2024 року. Це вже одинадцяте подібне голосування.

 

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 8 травня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів