Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 9 травня

Четвер, 09 травня 2024, 21:00
Andriy Pavlyashyk
Andriy Pavlyashyk

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 9 травня. 

Про те, що у Луцьку відкрили заклад з кюртошами

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 9 травня 

У Луцьку днями відкрився новий заклад з випічкою – ÉDES.Тут печуть кюртош – солодку трубочку з різними посипками і начинками.  

Про це розповіли на інстаграм-сторінці закладу.

Пекарня відкрилася на Кривому Валу, 21. Заклад працює з 10:00 до 21:00.

Про те, що у Луцьку посеред дороги помер чоловік

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 9 травня 

У Луцьку 9 травня на вулиці Карпенка-Карого посеред дороги помер чоловік. Раптова смерть спіткала чоловіка тоді, коли він ішов на кладовище.

Дружина померлого каже: чоловік хотів скоротити, то ж пішов іншою дорогою. А коли дружина зателефонувала до нього – слухавку взяли медики «швидкої».

«Йшли разом на кладовище. Я пішла перша, бо він хотів верхи піти, аби скоротити шлях. Я дзвоню, а трубку взяла «швидка». Він по дорозі впав і помер. Була операція на серце. Судинна хвороба та три інсульти. Він хворів, але захотів піти на кладовище провідати батьків, сестру. Ну, і так сталося», – розповіла дружина померлого. 

Правоохоронці з'ясовують усі деталі та причину раптової смерті чоловіка. 

Про те, як розв'язати проблему з заторами у Луцьку 

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 9 травня 

Щодня у Луцьку водії застрягають у заторах. Особливо це помітно у години пік, коли зранку лучани прямують на роботу, а ввечері – додому. Тому перехрестя та мости у ці години, зазвичай, перенавантажені.

Яка причина цих тягучок та чи можна їх зменшити, пише misto.media.

Що каже урбаніст?

Луцьк розвивається, відповідно розбудовується та росте. Разом з цим зростає і кількість автівок. Затори й надалі будуть лише погіршуватися, якщо нічого не робити, – каже луцький урбаніст, який входить до робочої групи Луцької міської ради з організації дорожнього руху Данило Яловенко.

Біда Луцька – неграмотно нанесена дорожня розмітка

В Луцьку – широкі дорогі, а розмітка багато де або відсутня або не відповідно нанесена.

«Ця проблема особливо помітна на кільцевих розв’язках. До прикладу, перехрестя Відродження-Рівненська, там складна схема руху. Там були затори завжди, бо не було нормальної розмітки. Ми подали свої пропозиції міському голові. Вийшло так, що підрядники взагалі неправильно нанесли розмітку і зробили ще гірше. Затори стояли від проспекту Відродження аж до «Modern Expo». Тоді до нас звернулися з міської ради, щоб допомогти виправити ситуацію», – розповів урбаніст

Лише розміткою повністю змінили конфігурацію перехрестя, зробили додаткове зміщення і це розв’язало проблему.

Про те, що у Луцькій районній раді обрали нового голову 

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 9 травня 

У Луцькій районній раді на позачерговій сесії обрали нового голову. Нею стала Тетяна Павлова-Багрійчук, яка до того працювала на посаді заступника керівника виконавчого апарату Луцької райради і була головою фракції «Батьківщина».

За підсумками таємного голосування її кандидатуру підтримали 37 депутатів. 

Про те, що у Луцькій районній раді ще двоє депутатів склали повноваження, третьому – не дозволили

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 9 травня 

У Луцькій районній раді поменшало депутатів. Про це стало відомо під час сесії районної ради у четвер, 9 травня. 

Так, заяви на дострокове припинення депутатських повноважень написали Андрій Лев, який донедавна був керуючим справами райради та звільнився із займаної посади, та ексголова Олександр Гурський.  

Депутатський корпус підтримав волевиявлення колег. 

Нагадаємо, ще влітку минулого року один із депутатів райради Віталій Сніжко подав адміністративний позов до суду, адже вважав, що обрання голови Луцької районної ради Олександра Гурського відбулося із порушенням регламенту. Волинський окружний адміністративний суд визнав обрання голови незаконним. Як відомо, 8 апеляційний адміністративний суд Львова залишив рішення волинського суду без змін.

До слова, Віталій Сніжко теж написав заяву на складання повноважень і її розглядали на сесії 9 травня, проте депутати не підтримали волевиявлення Сніжка, тож він досі залишається депутатом районної ради. 

Про те, що головного поліцейського Ківерців судять за п'яне водіння

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 9 травня 

Вже колишнього очільника Ківерцівської поліції Михайла Євтушика наприкінці березня 2024 року затримали п’яним за кермом. Він намагався «домовитися» з патрульними, а згодом – утекти. Посадовця вже звільнили з лав поліції й зараз він опинився на лаві підсудних. 

Про це пишуть Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Михайло Євтушик очолив ківерцівську поліцію у 2020 році. До призначення на Волинь працював на посаді начальника Млинівського відділення поліції Дубенського відділу поліції ГУНП у Рівненській області. У березні 2024 року очільника Ківерцівської поліції спіймали п’яним за кермом. Він відмовився пройти освідування на алкотестері. Патрульні склали протокол про адміністративне правопорушення.

На час службового розслідування його відсторонили від займаної посади, а згодом звільнили.

На судове засідання Михайло Євтушик не з’явився, делегувавши своє представництво адвокату.

На відео з бодікамер патрульних зафіксовано, як Михайло Євтушик після зупинки авто наголошує, що є керівником поліції в Ківерцях, намагається комусь зателефонувати, а згодом просить патрульного відійти в сторону та припинити відеозйомку. Він відмовився пройти тест на вміст алкоголю.

Відповідно до представлених у суді відеодоказів, Михайло Євтушик у якийсь момент навіть намагався втекти.

Про те, що у Луцьку в пенсійному фонді чоловік намагався порізати вени

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 9 травня 

Про це повідомили очевидці, які розповіли, що чоловік поводив себе агресивно, конфліктував та намагався порізати собі вени. На щастя, вчасно приїхали правоохоронці і завадили йому.

Завідувач оперативно-диспетчерської служби Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Станіслав Лінік зазначив, що виклик про подію надходив у швидку. Медики надали чоловіку необхідну допомогу та доставили його у медичний заклад.

У пресслужбі ГУНП у Волинській області розповіли, що дійсно сьогодні у пенсійному фонді 48-річний лучанин намагався завдати собі тілесних ушкоджень. Поліцейські запобігли цьому та доставили чоловіка до спеціалізованого медичного закладу.

Наразі триває перевірка за цим фактом.

Про те, що у Луцьку п'яна водійка на Toyota тікала дворами від патрульних

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 9 травня 

У Луцьку на вулиці Володимирській п'яна водійка Toyota Celica тікала від патрульних. 

Про це 9 травня повідомили у патрульній поліції Волинської області.

Днями на вулиці Володимирській патрульні помітили авто Toyota Celica. Водій якого, побачивши службовий автомобіль, різко змінив напрямок руху та почав набирати швидкість, порушуючи ПДР.

Поліцейські зупинили транспортний засіб. Під час спілкування з керманичкою, інспектори виявили у неї ознаки алкогольного сп’яніння. Щоправда, від проходження огляду на стан сп’яніння жінка відмовилася.

На громадянку патрульні склали відповідні адміністративні матеріали з вчиненими порушеннями.

Новини України за день 

  • Атака РФ регіонів України 

Вночі 9 травня українська ППО знищила в Одеській області 17 ворожих "Шахедів" із 20, якими росіяни атакували Україну.

На жаль, внаслідок ранкового ворожого обстрілу Нікополя Дніпропетровської області загинуло 2 людей, ще 2 осіб - постраждали.

Ворог також атакував Херсонську область. Вночі окупанти скинули дві керовані авіабомби на Берислав. «Прилетіло» на подвірʼя місцевої школи. Внаслідок цього зруйновано освітні приміщення, а також котельню. Вранці   російські війська атакували житловий будинок в Олександрівці Станіславської громади. У власній оселі під удар ворога потрапив 74-річний місцевий житель. Він отримав контузію, вибухову та черепно-мозкову травму, уламкові поранення ніг та голови.

  • Вибухнула граната у руках чоловіка на Львівщині

Шокуюча подія сталася 8 травня у місті Борислав Дрогобицького району Львівської області – там  внаслідок вибуху гранати загинув чоловік. Як повідомили у поліції, загиблим є 24-річний місцевий мешканець.

Повідомляється, що інших людей під час вибуху поруч не було. Деталі трагедії встановлюють.

  • Польща повернула ухилянтів Україні – їм вручили повістки  

Польща повернула Україні двох ухилянтів, які намагалися нелегально перетнути кордон.. Одного із чоловіків помітили біля українсько-польського кордону. Невідомий, побачивши прикордонників, почав втікати, та його вдалося затримати співробітникам Прикордонної варти Республіки Польща.

Затриманий виявився 31-річним уродженцем Сумської області, який не мав законних підстав для виїзду за кордон. Другого чоловіка, 26-річного уродженця Донецької області було затримано за такої ж спроби нелегально дістатися до Польщі.

«Рішення по обох справах прийматиме суд. Наразі тривають заходи з встановлення осіб, причетних до незаконного переправлення громадян через українсько-польський кордон», – йдеться у повідомленні.

Обидва чоловіки отримали адмінпротоколи та повістки до ТЦК.

  • Зеленський призначив Валерія Залужного на посаду посла

Президент Володимир Зеленський 9 травня призначив Валерія Залужного на посаду посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Відповідний указ опублікований на сайті Президента України.

Раніше цього ж дня Зеленський звільнив Залужного з військової служби за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів